24. jun
Generell Artikkelboard 2019 mobil
BANKEN OG EXPRESS: Håkon Banken hadde med seg Express på vegen som backingband den siste tiden. Bandet besto av Lars Ole Banken, Sigbjørn Rundberget, Roar Sagerud, Tor Rønningen, Trond Vårlie og Gunnar Erik Ryen. Bandmedlemmene med unntak av Ryen, som er gått bort, vil være til stede under filmtimen i Rådhuskinoen. (Foto: Tor-Arne Rønning).
 
Viser upublisert Banken-video i Rådhuskinoen
Da Håkon Banken spilte på SolørMart'n for 15 år siden valgte Tor-Arne Rønning å filme konserten i stedet for å ta bilder som han bruker å gjøre. Det skulle vise seg å bli hans siste konsert på Flisa, og aldri før er videoen vist offentlig. Ikke før lørdag 4. mai i Rådhuskinoen.

Publisert: 16.apr.2019 08:44
Oppdatert: 17.apr.2019 19:01
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SPILLER CASH: Dyess skal spille Johnny Cash låter etter filmvisningen. Fra venstre Mikael Hornman, Tommy Nykvist, Joakim Persson, og Ingrid Forsberg.
(Foto: Tor-Arne Rønning).

Håkon Banken og Johnny Cash blir temaet i Rådhuskinoen på Flisa lørdag 4. mai da en aldri før vist Håkon Banken-video skal avspilles før det blir konsert med Dyess. Filmen er det Tor-Arne Rønning som har gjort opptak av.

- Da Håkon Banken spilte på SolørMart'n i 2004 valgte jeg å gjøre et filmopptak av hele konserten i stedet for å ta bilder. Det skulle vise seg å bli hans siste spillejobb. Filmen ble lagt i en skuff og har ligget der siden. Etter å ha vist den til proffer ble jeg overbevist om at kvaliteten var så bra at den kan vises for offentligheten, sier Rønning.

Derfor har han gjennom arrangørselskapet Always Late AS leid Rådhuskinoen, og det blir filmvisning med påfølgende konsert med Dyess fra Torsby-traktene.

- Videoen er 50 minutter, og hele konserten er filmet. Håkon synger sine mest kjente låter, og fremfører også Gjertrudsflickan som aldri er utgitt på plate. Etter filmvisningen er det Dyess som skal gi oss en musikalsk opplevelse av Johnny Cash. Vokalisten i Dyess vant svenske Idol, de kommer fra Torsby-traktene og trommeslageren har masse slekt i Åsnes. De er nesten som lokale å regne, sier Rønning.

Opplegget starter klokka 19.00 i Rådhuskinoen, og allerede er det solgt rundt 200 billetter. Dersom det skulle bli fult vurderer Rønning å kjøre en ekstraforestilling.

- Musikerne i Dyess har sagt seg villige til å bli med på en ekstraforestilling klokka 15.00, og dersom det skulle bli utsolgt og stor pågang er det noe vi vurderer, sier Rønning.

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no