6. des
Kiwi Våler artikkel - tom 9. des
MANGE I SVING: Randi Lerudsmoen (fra venstre) og Bente Ryen holder orden i plakater og papirer. Åse Kåten er innom med egenproduserte produkter som hun gir til Kirkens Julemesse.
 
Trår til for Våler-kirkene igjen
Kirkens Julemesse arrangeres for 41. gang i Våler i år. Opplegget er tradisjonelt i Kommunelokalet, og overskuddet går tilbake til kirkene i bygda.

Publisert: 25.nov.2019 18.44
Oppdatert: 25.nov.2019 18.44
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STEKER: Gunhild Hofgård er én av mange i Kirkens Julemesse som bruker mange timer i løpet av året på å få messa i stand. Her fra steking av goro i Stallen.

Torsdag 28. november klokka 11.00 åpnes dørene til den 41. utgaven av Kirkens Julemesse i Våler. Fredag og lørdag åpnes dørene til samme tid, og den driftige dugnadsgjengen har stått på sent og tidlig det siste året for å klargjøre alt til årets messe.

- I fjor hadde vi en omsetning på rundt 106.000 kroner brutto. Noen kostnader har vi med innkjøp av materiell og slikt, men det blir en god netto. Folk besøker oss, tar lodd, kjøper ting til seg selv og ikke minst julegaver, sier Eva Risberg, som er leder for Kirkens Julemesse.

Får med nye folk

Rekrutteringen er bra hos Kirkens Julemesse nå. Mange har vært med i mange år, og flere nye kommer til. Birthe Vaaler (94) og Randi Lerudsmoen (88) er fortsatt i sving for å få messa på beina.

- Folk er så flinke til å støtte oss. Bønder, næringslivet og private støtter oss. Både i Våler og Åsnes. Over 35 basarbøker ligger ute for salg, og hovedgevinstene er matkurver, serviser, broderte duker og mye mer, sier Risberg.

Julekakene går særlig unna på Kirkens Julemesse. I fjor gikk de tomt for goro litt raskere enn de kunne tenke seg selv, og derfor er det laget dobbelt så mange goro i år. Nå håper Risberg at det skal være nok til alle som vil ha.

Gjennom 40 år med messe er det gitt 2,1 millioner kroner i gaver tilbake til Våler-samfunnet!

Fra fjorårets messe er det gitt 30.000 kroner til teleslynge i Våler kirke, og lyssetting av inngangspartiet ved kirken med 11.000 kroner. Årlig støtter de også konfirmantarbeidet med 20.000 kroner, og lørdagsklubben med 5.000 kroner.

- Godt i rute

- Nå håper vi mange tar turen innom årets utgave av Kirkens Julemesse. Vi er godt i rute til årets utgave, og håper på like godt besøk som de 40 tidligere årene, smiler Risberg.

I fjor var det prost Ole Kristian Bonden i Elverum som åpnet Kirkens Julemesse. Det heter seg at en ny person skal åpne messa hvert år. Ettersom Ola Cato Lie er på plass som ny ordfører i Våler, er det han som skal stå for den offisielle åpningen torsdag 28. november.

Trenger du noen tips til årets julegaver kan Kirkens Julemesse være et smart sted å starte. Her finnes både hjemmeproduserte ting, og fine varer gitt av lokalt næringsliv. Som tidligere kan alle besøkende skrive seg på i trekningen av weekend-opphold på Venabu Fjellhotell. Hovedtrekningen skjer lørdag klokka 16.00.

Fargerike mobil tom 1. des
Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no