19. okt
Julebord 2019 mobil
NÅR SISTE KORT ER LAGT: Picazzo har gitt seg på ubestemt tid. Siste konsert ble spilt i Letohallen 5. oktober. Fra venstre Per Morten Bråten, Vegard Åslund, Tommy Michaelsen, Per Erik Gjedtjernet og Glenn Bates.
 
Timeglasset har rent ut for Picazzo
Lørdag 5. oktober spilte Picazzo sin siste konsert i Letohallen på Dal. Vokalist, Tommy Michaelsen, har valgt å gi seg i bandet for å satse i countrysjangeren. og bandet legges ned på ubestemt tid. Michaelsen utelukker likevel ikke at det kan bli nye konserter en gang i fremtiden.

Publisert: 08.okt.2019 17:37
Oppdatert: 08.okt.2019 17:38
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TOK BILDER: Mange hadde tatt turen langveisfra for å oppleve Picazzo for siste gang i Letohallen.

Det Grue-baserte bandet Picazzo så dagens lys i 1992, og vant Spellemannprisen 1998 i klassen danseorkester/gammaldans for deres debutalbum Blanke Ark. Deres tredje CD, Tusen dager til, ble også nominert til Spellemannpris. Deres siste CD, Blindvei, som kom sommeren 2016 ble også nominert til Spellemannpris samme år.

Nå blir det ingen flere priser, for bandet hadde sin siste konsert i Letohallen på Dal lørdag 5. oktober.

- Nå har jeg hatt to runder med Picazzo, og jeg har lyst til å prøve nye ting. Etter en tur til Nashville i sommer fikk jeg fantastisk inspirasjon til å bli med og starte et countryband, sier Tommy Michaelsen, vokalist i bandet.

Oppløst også i 2008

Bandet har også vært oppløst en gang tidligere, men kom sammen igjen i 2014 med samme besetning som bandet hadde fra 1992 til 2004. Michaelsen tror ikke dette kommer til å skje igjen nå.

- Men en skal aldri si aldri. Vi har sagt at vi kan ta på oss en konsert om noe dukker opp. Det er ikke dårlig stemning i bandet, og vi er ikke uvenner. Men jeg ønsker å prøve vingene mine litt mer og gjøre andre ting. Til nå virker det veldig lovende, sier Michaelsen.

Mange hadde tatt turen til Letohallen for å få med seg den siste konserten med Picazzo i oktober, og mange blomster og gaver ble overrakt til bandmedlemmene. Bandet har betydd mye for mange gjennom disse årene, og med sterke tekster fra livet føler mange fans seg særlig knyttet til låtene.

Borderville det nye bandet

Det nye bandet til Michaelsen heter Borderville og har to medlemmer til fra Eidskog. Dette er Ole Kristian Ruud og Daniel Borge.

- Dukker «Hvis morgendagen aldri kommer» opp i en engelsk countryversjon nå?

- De jeg har med meg i countrybandet er utrolig flinke med tekster, og vi tre skriver tekstene sammen. Det er ikke umulig at vi kunne laget noe slik, smiler Michaelsen.

Michaelsens nye band er klar for premiere i mai neste år, og inntil da vil de tre jobbe med tekster og konseptet. Mye spennende er på gang i følge Michaelsen.

Picazzo besto inntil lørdag 5. oktober av Tommy Michaelsen, Glenn Bates, Per Erik Gjedtjernet, Per Morten Bråten og Vegard Åslund.

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no