13. nov
EHH konk 2019 mobil
 
Sjekk luftkvaliteten der du bor
For første gang kan du sjekke den lokale luftkvaliteten hvor som helst i Norge.

Publisert: 06.nov.2019 11:56
Oppdatert: 06.nov.2019 11:56
 

Værvarslingstjenesten Yr utvider tilbudet til sine brukere, og via varslingsmodellen vises den lokale luftforurensingen i nåtid og 24 timer framover.

Det er særlig svevestøv og nitrogendioksid som forurenser lokalt.

– Modellen kombinerer værvarselet og utslipp for å beregne luftkvaliteten. Slik kan vi dekke hele Norge, ned til et så lite område som 50 meter, sier Bruce Rolstad Denby, seniorforsker ved Meteorologisk institutt i en pressemelding.

Varselet vil kunne hjelpe spesielt sårbare grupper til å ta forhåndsregler, som eldre, gravide, barn og de med astma og luftveisplager.

Yr er Norges største værvarslingstjeneste og er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt. Varselet blir først tilgjengelig på Yrs nye nettsider, og blir snart tilgjengelig i Yr-appen.

– Vinteren er høysesong for luftforurensning, derfor passer det bra å lansere dette nå. Hvis du skal ferdes ute er det ikke bare været som er relevant, men også kvaliteten på lufta du skal bevege deg i, sier Ingrid Støver Jensen, produktutviklingssjef for Yr.

Varslingstjenesten Luftkvalitet i Norge er utviklet av Meteorologisk institutt, Miljødirektoratet, Statens vegvesen Vegdirektoratet, Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. Sammen utgjør de Luftsamarbeidet, et statlig samarbeid med et felles mål om bedre luftkvalitet i Norge.

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no