15. sep
Generell Artikkelboard 2019 mobil
FOR TREDJE GANG: Fredag holder Åsnes Hornmusikk sin tredje sommerkonsert i Rådhuskinoen på Flisa. Odd Toverud (til venstre) og Simon Andersson Støa håper på full sal nok en gang.
 
Satser på egne solister under årets sommerkonsert
Fredag 7. juni inviterer Åsnes Hornmusikk til sommerkonsert i Rådhuskinoen Kulturhus på Flisa. I år har korpset valgt å satse på tre unge fremadstormende solister. - Vi har mange unge flinke musikanter med oss nå, og flere tenåringer. Det lover bra for tiden som kommer, sier Odd Toverud.

Publisert: 04.jun.2019 14:04
Oppdatert: 04.jun.2019 14:04
 

For tredje gang inviterer Åsnes Hornmusikk til sommerkonsert i Rådhuskinoen Kulturhus på Flisa. Denne gangen fredag 7. juni klokka 19.00.

- Nå er det vel nummeret før sommerkonsertene blir en tradisjon. De to tidligere har hatt brukbart fremmøte, og de unge solistene vi har hatt med oss har prestert bra, sier Odd Toverud.

Han er som veteran å regne i korpset, og er glad for at stadig flere unge kommer til. Under NM i Trondheim nylig var 1/3-del av korpset under 26 år.

- Den gang hadde vi en snittalder på 38 år, fant vi ut, og det er veldig bra. At nye ugne musikere kommer til er helt topp, sier Toverud.

Tre unge solister

Det er nettopp de unge musikantene som skal få vise seg frem under fredagens sommerkonsert. Herman Brynjulvsrud Haug er solist på marimba,Stine Elise Sivesund Åmot på trompet og Cecilie Hornelnd Aasen på fløyte.

- Dette er tre unge og fremadstormende musikanter som folk bør få med seg. De tre går alle i avgangsklassen på musikklinja ved Gjøvik videregående skole, og markerer med denne konserten en foreløpig avslutning for sine karrièrer i Åsnes Hornmusikk. De flytter alle ut på grunn av studier i løpet av sommeren, sier Simon Andersson Støa.

Rådhuskinoen som konsertarena er helt topp, og akustikken er god. Men når Åsnes Hornmusikk har konsert skulle det gjerne ha vært noen flere seter der.

- Vi får skryt fra musikkonsulenten i Norges Musikkorps Forbund Innlandet. Vi fyller husene på nesten alle konsertene vi har, og har et trofast publikum, sier Andersson Støa.

Derfor kan det være smart å være ute i god tid. Billetter selges i døra, og korpset frister dessuten med gratis kaffe og kaker fra klokka 18.00.

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no