24. jun
Salgsfabrikken mobil
NY LOKALPOLITIKER: Rune Grenberg er ny listetopp i Grue Arbeiderpartiet. Han er nyinnflyttet til Grue og ny i politikken. Grenberg takker for tilliten.
 
Rune klar for politisk kamp i Grue
I fjor flyttet Rune Grenberg til Grue og meldte seg inn i Arbeiderpartiet. Nå har nominasjonsmøtet i partiet gitt moromannen fra Finnskogen 1.-plass på lista, og Grenberg er klar for politisk kamp om ordførervervet i kommunen.

Publisert: 08.jan.2019 10:46
Oppdatert: 08.jan.2019 10:47
 

Få så vel Rune Grenberg komme som ny listetopp i Grue Arbeiderparti, heller ikke han selv. Kjærligheten gjorde at Grenberg flyttet til Namnå i fjor, og samme år meldte han seg også inn i Arbeiderpartiet.

Når spørsmålet kom om han ville stille på partiets liste gikk Grenberg i tenkeboksen, og valgte å takke ja. Mange kjenner Grenberg fra revyscenene, og fra karakteren Engelbrekt Kjæpphælvetesbråtan. Grenberg opplever å bli tatt seriøst, og forlanger også det.

- Selv om jeg kommer til å ha med meg humor og godt humør hele vegen. Det er viktig for meg, men det er selvsagt en seriøs oppgave jeg har tatt på meg, sier Grenberg.

Ny i politikken

Grenberg har aldri vært politisk aktiv, selv om han har ment mye om mangt i årenes løp. Som fersk lokalpolitiker gir det mange fordeler, i følge listetoppen selv.

- Jeg er veldig vitebegjærlig. Mange er nok nysgjerrige på hva jeg kan være med på å gjøre, og jeg håper mange tar kontakt og forteller hva de ønsker skal bli gjort i Grue, sier Grenberg.

Viktige saker for den nye Ap-toppen er barn og unge, oppvekst, likhet og trygghet i hverdagen.

Det var Glåmdalen som først omtalte saken. De, og NRK, har hatt en rekke saker om kritikkverdige forhold for eldre og pleietrengende i kommunen. Grenberg er kjent med at politikerne i Grue har en jobb å gjøre.

- Disse sakene kjenner jeg bare gjennom media. Grue har kjempestore utfordringer, men det er klart det går an å løse disse. Politikerne i Grue er flinke i dag, og det kommer garantert til å bli løsninger på sakene som omtales i media, sier Grenberg.

Usikker på Solør

Som Åsnes-sokning var han tydelig på at én Solør-kommune var riktig retning å gå, også for Grue kommune. Som Grue-innbygger og listetopp i Arbeiderpartiet er han ikke like bråbestemt.

- Sett fra Åsnes har det vært riktig med Solør for Grue. Nå må jeg se på saken på nytt. Det er veldig mye Grue-patriotisme ute og går, og jeg må få innspill fra innbyggerne. Denne saken må jeg rett og slett se på på nytt, sier Grenberg.

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no