6. des
Kiwi Våler artikkel - tom 9. des
 
Risberget er ikke bygda som glemte at det var jul
Sjøl om filmen om Snekker Andersen og Julenissen; Bygda som glemte at det var jul, ruller å går på kinoene, var det lite som minnet om filmen i den lille grenda Risberget i Våler lørdag kveld.

Publisert: 02.des.2019 01.05
Oppdatert: 02.des.2019 01.36
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
EGEN NISSE: Risbergs-nissen (Trond Burud) møter alltid trofast opp på julegrantenninga i grenda. Her sammen med en av de yngste barna, Per Arne Mellembakken. (Foto: Leif Tore Surén)

Da inviterte to driftige damer, Liv Rundberget og Lena Jørgensen, til julegrantenning i den lille grenda.

Til daglig bor det vel 35 fastboende i Risberget. Lørdag var det samlet vel 70 store og små til julegrantenninga, som nå rett og slett har blitt en liten tradisjon.

- Ja, det må nesten bare bli en tradisjon. For deltakere på dette har bare blitt flere og flere. Det har spredt seg på Facebook hvor Lena Jørgensen har opprettet et arrangement. Dette var moro, sier Liv Rundberget.

Hun får støtte fra Lena Jørgensen, den andre initiativtakeren til julegrantenninga i Risberget.

- Dette var over all forventning. Vi arrangerte dette for tredje året i år, og da vi startet for tre år siden sa vi at om det kom 20 personer så var vi fornøyde. Og i år kom det over 30 barn i tillegg til mange voksne, sier Lena Jørgensen med et stort smil.

Egen nisse

Liv Rundberget kan fortelle at de vel 70 fremmøtte kunne få se Risbergets egen julenisse, nemlig Risberges-nissen.

- Hvordan det kunne komme så mange, skjønner jeg ikke. Men vi jo en egen nisse. Risbergs-nissen kommer hvert år, sier Rundberget.

Og ja, det er ikke en amerikansk nisse som ga bort pakker til barna, men en god gammeldags fjøsnisse, eller som dem sier i Risberget, Risbergs-nissen.

Korps fra nabobygda

Sjøl om det hele ble arrangert i Risberget i Våler, hadde arrangørene hentet inn ekstern hjelp fra Sørskogbygda Skolekorps fra Sørskogbygda i Elverum. De underholdt med korpsmusikk, alt fra masj til Deilig er Jorden.

- Vi hadde musikkanter fra Sørskogbygda, og jeg må gi de all honør. De varmer seg inne nå med pølser og stomp, de var veldig flinke, sier Liv Rundberget.

Arrangementet er gratis og de to ildsjelene hadde ikke klart å fått til dette, uten en håndsrekning fra det lokale næringslivet.

- Dette har nok kommet for å bli, så jeg er ganske sikker på at vi har julegrantenning i Risberget også neste år, sier Lena Jørgensen.

- Ja, og vi må ikke glemme at vi har hatt gode samarbeidspartnere. Kiwi i Våler hjelper oss veldig mye og de har sponset oss hvert år. I tillegg har Våler Lions gitt oss julenek som vi kan selge som inntekt til arrangementet.

Planlagt i mange år

Dette er ikke noe som bare kommer ut av løse lufta. Risberget er et knutepunkt i Våler, når det gjelder vegforbindelse. Og den gamle butikken X-handel (Krysset handel) ligger i krysset der vegen går videre til Gravberget og til Sørskogbygda.

- Dette har vært påpratet i mange år, at vi burde få opp et juletre som lyser ved krysset i Risberget. Det sees av alle som skal til og fra Våler gjennom Risberget. Slik har det blitt, og sannelig tror jeg det fortsetter i mange år fremover også, avslutter Lena Jørgensen.

Steinindustri mobil tom 11. desember
Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no