18. aug
LS 2019 mobil
TRÅDARBEID: Eli Strand stiller ut forskjellige strådarbeider (Foto: privat).
 
Ny utstilling og gårdskafé på Syversætre gård
Det blir ny utstilling på Syversætre gård fra 13. til 21. oktober. Det er kunstnerne Eli Strand fra Åsnes Finnkog med trådarbeider og Evert Karlsson fra Torsby med tresløyd som skulpturer og skap.

Publisert: 08.okt.2018 17:21
Oppdatert: 08.okt.2018 17:21
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KATTESKAP: Evert Karlsson kommer med forskjellige trearbeider (Foto: privat).

Det er gårdskafé både den 13. og 14. oktober og steinomnsbakst begge helger. Det er også håndverkutslag, skinn og garn fra egne sauer. 

Eli Strand er opprinnelig fra Stange, men bor nå på Åsnes Finnskog.

- Eli Strand har alltid hatt stor interesse for gamle håndverks-teknikker. Gjennom mange kurs og lang erfaring har hun opparbeidet seg bred og allsidig kompetanse på mange felt. Hun har vært innom blant annet salmakerfag,  ådring, pauting, gamle fletteteknikker, tveband, brikkevev, nålbinding, spinning, og skinnsøm. Hun har også holdt flere kurs, spesielt i spinning, da helst av angora fra egne kaniner. I det siste har interessen for trådsløyd har økt, og de siste 2 åra har hun hatt «ståltrådsåre fingre». Hun ble inspirert til å prøve da hun snakket med og kjøpte bok av Glenn-Frode Pedersen, en meget dyktig utøver av strengearbeid. Eli har jobbet innenfor helse og omsorg, med både tilbud på egen gård, og som aktivitør. ME og en ødelagt ankel gjør at hun nå må styre dagene ut fra helsa, og da er trådsløyd og annet håndverk godt å ha, og gir stor glede i hverdagen, forteller Karen Syversætre. 

Evert Karlsson kommer altså fra Torsby i Sverige. 

- Evert Karlsson er utdannet sølvsmed, har kunststudier bak seg og har mesterbrev i møbelsnekking. Han har også vært lærer i «Arts and crafts» og kunsthåndtverk blant annet. Han har hatt flere utstillinger i Sverige, blant annet i Mallbacken, Sunne, Munkfors og Stockholm. Evert jhar også hatt offentlige oppdrag som et sjakkspill til Kong Gustav V1 Adolf og et bønneskap til Lysvik kirke, sier Syversætre. 

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no