15. sep
Generell Artikkelboard 2019 mobil
OPPGRADERING: Etter at setningsskader har ødelagt skyttergrav på 100 meteren, må Yngve Sannvoll og Åsnes skytterlag gjøre utbedringer.
 
Nødvendige utbedringer for skytterlaget
Åsnes skytterlag har søkt om omdisponering av spillemidler til utbedring av skyttergrava på 100 meter bana på Haukåsen, da denne har fått store setningsskader. I tillegg har både Grue sparebank og Sparebankstiftelsen bidratt, og privatpersoner har også bidratt. - Begge bankene har gitt oss 100.000 kroner hver, og sannelig kom ikke Grue sparebank med 30.000 til nå og Gjesåsen grenderåd ga oss 29.000 kroner, sier en takknemlig Yngve Sannvoll i Åsnes skytterlag.

Publisert: 06.jun.2019 21:26
Oppdatert: 06.jun.2019 21:25
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SPREKKER: Det er både sprekker og skjevhet i fundamentet på Haukåsen.

Skytterlaget har også opprettet en innsamling på Spleis og det ga hele 90.000 i kjærkomne midler!

- Enkeltpersoner har også bidratt, de har gitt fra 20.000 kroner og nedover. Det er helt utrolig og vi er veldig takknemlige for alle som har bidratt, uansett sum! Med alle gaver og innsamlede midler, er vi nå helt i skjæringspunktet for om vi må låne penger eller ikke, for å få det til å gå opp. Vi kan jo håpe det kommer noen overraskelser framover, slik at vi kanskje slipper og måtte låne penger, sier Yngve Sannvoll. 

Skal bli ferdig i høst

Skyttergrava på 100-meteren skal nå erstattes med containere og skiveheis. 

- Det blir jo en oppgradering samtidig, og det er faktisk billigere enn å måtte støpe og gjøre det i stand ellers. Vi må ha hit maskiner for å gjøre deler av jobben, og det blir også mange dugnadstimer. Grava har vi heller ikke bruk for mer, da det ikke er noen som anviser lenger. Målsetningen er at vi skal være ferdig med jobben i høst. Heldigvis har vi med oss Ole Kristian Embretsen som prosjekter for oss, og hans kompetanse er uvurderlig! Vi har også medlemmer som disponerer redskaper, og det blir mest sannsynlig Solør Industriservice som lager containerne. Skyttergrava har stått siden 1965, så den har jo gjort jobben da, smiler Sannvoll. 

Solørrunden for 4. gang

Åsnes Skytterlag, sammen Grue og Eidskog skytterlag, arrangerer også Solørrunden 5 - 7. juli. 

- Egentlig skulle Kongsvinger være med også, men de har trukket seg. Nytt av året er et gavekort på 5.000 kroner hvert år fra NORMA AS til beste resultat sammenlagt på 100 m. 5.000.- til beste resultat sammenlagt på 200 m hvert år i kl. 3-5, med tillegg av 15.000.- til beste skytter kl. 3-5 sammenlagt over 3 år på 200 m. Det er nå 4. året vi arrangerer denne runden, og det bruker å være med rundt 150-200 skyttere hver gang. Vi håper selvsagt at det blir minst like mange i år, avslutter Yngve Sannvoll. 

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no