19. okt
Julebord 2019 mobil
GODE DEKK: Det er en billig livsforsikring å investere i gode dekk, mener NAF. Foto: NAF-magasinet Motor/Peter Gunnars
 
NAF advarer: Styr unna disse dekkene
– Det skulle ikke vært lov å kalle det et vinterdekk, sier Nils Sødal i NAFs store vinterdekktest.

Publisert: 08.okt.2019 11:26
Oppdatert: 08.okt.2019 11:26
 

I årets store vinterdekktest har NAF-magasinet Motor testet 15 dekk; sju piggfrie dekk og sju piggdekk samt et referansedekk.

Valg av dekk kan være en jungel for mange, men en regel er at det er verdt å lete etter dekk blant kjente merker og ikke gå for billigdekk man aldri har hørt om.

Det bekrefter årets test.

Blant annet mistet piggdekket fra kinesiske Sailun piggene før selve testen startet. Gummien i dekket er nesten like hard som for sommerdekk og da får du ikke grep på vinterføre, forteller kommunikasjonsrådgiver i NAF.

– Det skulle ikke vært lov å kalle det et vinterdekk. Dekket er så dårlig at det faktisk ikke kan måle seg med et helårsdekk på snø og is. Det er bare å styre unna dette når du skal kjøpe nye vinterdekk, sier han i en pressemelding.

Bblant de piggfrie vinterdekkene er det et kinesisk dekk som faller gjennom, nemlig Leao Winter Defender Ice I-15. Det skårer bra på en del egenskaper, men plutselig mister man veigrepet og får en sladd som er vanskelig å rette opp.

– Det å miste kontrollen går fint i kontrollerte former under en test, men ute på veien har man bare en sjanse i en kritisk situasjon. Det er en billig livsforsikring å investere i gode dekk.

Vinnerne i årets test er fra premium-merkene. Blant de piggfrie dekkene topper Continental foran Nokian og Goodyear. Blant piggdekkene er det også Continentals dekk som kommer best ut foran Michelin og Nokian.

– Det er ikke sikkert vinnerdekket er det beste for deg. Ingen produsent klarer å lage et vinterdekk som er like bra på alt føre, så sjekk deltestene for hvert for å finne dekket som passer best for dine kjøreforhold.

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no