24. jun
Salgsfabrikken mobil
TRADISJON: Linda Mohn og Anett Kordal på vei til juletrebrenning i fjor. Foto: privat.
 
Glødende farvel med jula: juletrebrenning i Hof Åsa
Juletrebrenning på parkeringsplassen ved Hof Åsa grendehus har blitt tradisjon. Det er tredje gang juletrebrenningen arrangeres, og finner sted på samme sted i år, lørdag 12. januar klokken 19:00. Her kan man bli kvitt juletrær, julekaker og godterier i hyggelig sosialt lag.

Publisert: 11.jan.2019 10:12
Oppdatert: 11.jan.2019 13:33
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KNITRENDE BÅL: Det var mange som tok turen innom i fjor, og Linda Mohn håper mange dukker opp på parkeringsplassen ved Hof Åsa grendehus lørdag 12. januar. Foto: privat.

Det hele startet som en idé hos Linda Mohn for mange år siden. I samtale med sin grandonkel Johannes Korbøl kom hun over en gammel tradisjon de hadd på et lite tettsted, Kjølebrød, i Kragerø kommune.

Et gammelt ordtak sier «Tjuende dag Knut, går jula ut», og i Kjølebrønd møttes naboene for å brenne opp juletrærne sine, spise opp julekaker og godterier fra julehøytiden.

- Jeg tenkte at dette må vi få til i Hof Åsa også, sier Mohn, som videre forteller at det gikk mange år før det ble gjort noe med ideen.

- Men for tre år siden opprettet jeg et arrangement på Facebook, og det kom overraskende mye folk. Det var kaldt, var fullmåne og gav mersmak. Året etter laget jeg nytt arrangement, og da kom det enda flere. Noen kom også fra nabokommunen med juletreet på bilhenger, forteller Linda Mohn.

Kaster ut jula sammen

Dette arrangement krever lite forberedelser og er gratis. Alle tar med hvert sitt juletre, og de som har juletre av plast tar med en pose eller sekk med ved. Slik blir det et stort bål som kan holdes liv i langt inn i natten.

- Alle må ta med noe å sitte på, og det de vil bli kvitt av kaker og godteri. Det blir i år dagen før tjuendedagen, men det er mest praktisk, sier Linda Mohn.

- Personlig synes jeg det alltid er vemodig å kaste ut jula. Det er en høytid jeg er veldig glad i. Vinteren er mørk og julen forkorter mørketiden med ekstra lys, samvær med de man er glad i og juletradisjoner. Men når man først skal kaste ut jula kan man gjøre det på en koselig måte; sammen med venner ute en vinternatt rundt et knitrende bål, avslutter hun. 

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no