13. nov
EHH konk 2019 mobil
GODT TILTAK: Det er fint jeg får hjelp i en svært kritisk situasjon som ikke er selvforskyldt, sier Heinrich Jung. Her med de ansatte på gården (arkivfoto).
 
Redder tonnevis med økologisk blomkål
Bonde Heinrich Jung i Åsnes kommune i Hedmark fortalte i går til NRK at tonnevis av hans økologiske blomkål sto i fare for å bli kastet. Butikkjeden MENY har nå tatt aktive grep for å sikre at dette ikke skjer.

Publisert: 10.aug.2018 09:44
Oppdatert: 10.aug.2018 09:44
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ØKOLOGISK BLOMKÅL: Heinrich Jung fryktet at den økologiske blomkålen skulle ende som grisemat (Foto: Christian Brun, BAMA)

Jung skulle levere 20.000 økologiske blomkål til Bama fordelt over fire uker, men med sommerens finvær er hele avlingen leveringsklar i løpet av noen få dager. Dermed fryktet bonden at blomkålen ville ende som grisemat, helt til MENY kom på banen.

- Vi kan ikke sitte stille å se på at så mye flott mat kastes. Dette er jo dessuten en fantastisk kvalitetsgrønnsak. Samtidig er vi opptatt av å ha økologiske produkter i butikkene våre og et godt forhold til den norske bonden og våre produsenter. Derfor hiver vi oss nå rundt og tar inn hele blomkålpartiet til Jung, sier Siri Helen Hansen-Barry, ansvarlig for frukt og grønt i MENY.

Felles dugnad

MENY skal de neste dagene løfte frem de økologiske blomkålene i sine nær 200 MENY-butikker for å sikre at de ender på de norske matfatene rundt om i landet. I tillegg til å sette prisen ned til kr. 19,90, vil MENY gi blomkålen god plassering og eksponering i butikk.

- Dette skal vi få til. Jeg er sikker på at vi får solgt ut all blomkålen, sier Hansen-Barry.

Heinrich Jung synes at dette er et godt eksempel på en bra fellesdugnad.

- Dette er et godt tiltak fra MENY. Det er fint at jeg får hjelp i en svært kritisk situasjon som ikke er selvforskyldt. Årets ekstremvær kan jeg jo ikke gjøre noe med, sier Jung som håper at også kundene er sitt ansvar bevisst.

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no