25. jun
Salgsfabrikken mobil
MANGE BRUKERE: Både unge og gamle bruker anlegget i Haukåsen. Henrik Embretsen ble Norgesmester i feltskyting for juniorer Landsskytterstevne i fjor. (Arkivfoto: Morten I. Schei).
 
Må ruste opp anlegget for en halv million kroner
100-meteren på Haukåsen Skytebane er i ferd med å bli ødelagt. Banen må rustes opp, og prislappen er en halv million kroner. Med solide bidrag fra Grue Sparebank og Sparebankstiftelsen Hedmark er Åsnes Skytterlag allerede omlag halvveis i innsamlingen.

Publisert: 09.jan.2019 07:42
Oppdatert: 09.jan.2019 07:43
 

Det er ikke få skyttertalenter som har trent på Haukåsen Skytebane på Åsnes Finnskog. For at talentfabrikken skal kunne fortsette må det gjøres noe med 100-meteren på anlegget.

- Den er i ferd med å bli totalt ødelagt. Bana er fra midten av 1960-tallet, og vi tror grunnvannet har blitt borte. Setningsskader gjør at bana snart er ubrukelig, sier Yngve Sannvoll i Åsnes Skytterlag.

Å få bana i stand er kostnadsberegnet til 500.000 kroner. Det er mye penger for et lite skytterlag, men heldigvis har to lokale banker meldt seg på med solide bidrag.

Begge bankene er med

- Både Grue Sparebank og Sparebankstiftelsen Hedmark har bidratt med 100.000 kroner. I tillegg har vi opprettet en spleis hvor vi har fått inn mellom 15.000 og 20.000 kroner. Jeg tror nok vi kommer i mål, men det er mye penger det er snakk om her, sier Sannvoll.

Skytterlaget må rive og fjerne alt, og bygge bana opp igjen.

- I stedet for å støpe setter vi dit containere med skiveheis. Det blir rimeligere for oss enn å bygge ny grav, sier Sannvoll.

Målet er at ny 100-meter skal stå klar i løpet av våren på Haukåsen Skytterbane. Sannvoll håper både private og næringslivet har mulighet til å støtte byggingen av ny bane.

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no