13. nov
Julebord 2019 mobil
JULEKALENDER 2019: Her er noen av de kjente stemmene fra årets julekalender Mette Skogbakken, Kjetil Foseid, Ludvig Olsen Brøntveit og Sten-Bjørge Skaslien Hansrud.
 
Hør kjente stemmer fra Solør
I årets julekalender møter vi en rekke kjente stemmer.

Publisert: 01.nov.2019 10:08
Oppdatert: 08.nov.2019 08:35
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Øivind Roos og Eva Vermundsberget.

Radio Kongsvinger staret i slutten av oktober med dramatisereringen av en julefortelling av Lars Ovlien. Historien heter «Vikingskatten på Tråstad», og er radioens julekalender i 2019.

Innspillingen av adventstidens høydepunkt er i sluttfasen, og medvirkende er en god blanding av skuespillere med ulik erfaring. 

En rekke solunger er også med på rollelista. Sten Bjørge Skaslien Hansrud, Kjetil Foseid fra Åsnes/Kongsvinger spiller hovedkarakterens far, og Eva Vermundsberget fra Åsnes har også viktige roller.

Erik bor sammen med moren sin i et rekkehus på Tråstad, faren drikker tett og har flyttet ut. Familieøkonomien skranter, men under et skolebesøk på Kongsvinger festning finner Erik en skinninnbundet bok som forteller om en fantastisk skatt etterlatt av vikingen Halvdan Rådlause.

Kan det bli redningen?

Vi følger Eriks jakt på skatten gjennom tusen år med lokal-historie. Du møter vikinger, storbønder, festningskommandant Georg Reichwein og hører hvordan selveste Erik Werenskiold lærte å tegne troll.

I historien møter vi også Halvdan Rådlause i fra Solør.

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no