15. sep
Generell Artikkelboard 2019 mobil
TAR ANSVAR: Åsnes og omegn hundeklubb avlyser all aktivitet inntil videre, grunnet mange uforklarlige hundedødsfall i hele landet (Arkivfoto).
 
Hundeklubb stenger og avlyser all aktivitet inntil videre
Åsnes og omegn hundeklubb har valgt å avlyse all aktivitet og stenger tomta og hallen på Sandmoen i Hof inntil videre. Årsaken er de mange foreløpig uforklarlige hundedødsfall i landet.

Publisert: 05.sep.2019 13:59
Oppdatert: 05.sep.2019 13:59
 

Flere veterinærer i Oslo-området har de siste dagene fått inn hunder med alvorlig diaré. Sykdomstilfellene antas å skyldes virus eller bakterier, men foreløpige undersøkelser har ikke gitt svar på hva som er årsaken, skriver Mattilsynet i en pressemelding. 

Allmenntilstanden til flere av hundene har raskt forverret seg, noen har hatt oppkast og noen av hundene har dødd.

- Begrens nærkontakt

Mattilsynet anbefaler hundeeiere i Oslo-området å begrense nærkontakten mellom hunder. Når hunder luftes bør de ikke få hilse på hundene de møter på veien eller i parken. Hunder som viser sykdomstegn bør raskt tas med til veterinær. Hundeeiere bør generelt følge de rutinene for vaksinering som veterinæren anbefaler.

Mattilsynet vil sammen med Veterinærinstituttet, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og dyresykehus forsøke å finne årsaken til sykdomstilfellene og å avklare om det er en sammenheng mellom disse. Det er tatt prøver av flere hunder og noen av hundene er eller vil bli obdusert. Undersøkelsene vil forhåpentligvis gi svar på sykdomsårsak i løpet av få dager.

Kilde: Mattilsynet. 

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no