6. des
Kiwi Våler artikkel - tom 9. des
NOMINERT: Jung er én av de nominerte til Matprisen 2019. Her fra tildeltingen av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i 2016.
 
Heinrich Jung nominert til Matprisen
Prisen skal løfte fram og hedre bønder - bonden fra Åsnes er én av de nominerte.

Publisert: 06.okt.2019 13.42
Oppdatert: 06.okt.2019 16.49
 

Den gjeve Matprisen går snart av stabelen, og i år deles den ut for sjette gang - en pris som hyller bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø. Målet er å hedre aktører som bidrar til å øke forbruk og produksjon av økologisk og bærekraftig mat.

Blant flere priskategorier henger Matprisen høyt, og her er bonden fra Arneberg i Åsnes nominert.

– Dette er stor stas! Vi har drevet i mange år og har satset på høy kvalitet og dyrevelferd. Det å bli lagt merke til på denne måten setter jeg stor pris på, sier Heinrich Jung til isolor.no.

– Derfor betyr en slik nominasjon svært mye. Bare det å bli nominert er en seier i seg selv! Men jeg vil understreke at det vi har oppnådd ikke hadde vært mulig uten alle medarbeiderne mine. Så de vil jeg rette en stor takk til.

– et forbilde for hele bransjen

Jung har siden 1999 drevet gården på Arneberg økologisk med en omfattende produksjon, både med dyr, grønnsaker og korn. Han er kanskje mest kjent for sine økologiske frilandsgriser, og er også en av de første i Norge som startet opp med frilandsgrisehold. 

Juryen skriver blant annet dette i nominasjonsbegrunnelsen:

«På gården til Heinrich Jung viser han at det er mulig å drive stort med frilandsgris i Norge uten å kompromisse på kvalitet. Etter årets sjokkerende avsløringer innenfor svinenæringen er det enda tydeligere at Heinrich Jung er et forbilde for hele bransjen».

Jung er nominert sammen med økogründer bak blant annet Kolonihagen og Maaemo, Jon-Frede Engdahl fra Oslo og Stokkøya-gruppen i Trøndelag, som blant annet legger til rette for lokal matproduksjon.

Matprisen 2019 deles ut 11. november i Oslo.

Jung var nominert til samme pris i fjor også. Prisen gikk da til Matsentralen Norge.

Fargerike mobil tom 1. des
Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no