18. aug
LS 2019 mobil
DEBUTERTE: Hedda Holtet fra Filsa debuterte i Femundløpet og kom på en fin fin 41. plass (Foto: Femundløpet media).
 
Hedda gjennomførte Femundløpet med stil
Hedda Holtet debuterte i årets Femundløp, som er på 450 kilometer med start på Røros. - Jeg holdt på i nesten 3 døgn, og kjørte de fleste etappene på natta, sier Hedda Holtet.

Publisert: 07.feb.2019 23:21
Oppdatert: 07.feb.2019 23:21
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NESTEN ALLE TIL MÅL: 2 av hundene måtte gi seg underveis, mens resten ble med Hedda Holtet hele det 450 kilometer lange Femundløpet (Foto: Femundløpet media).

Som fersk hundekjører er det ingen spøk å delta i Femundløpet og det ble også ganske tøft for Hedda Holtet fra Flisa. 

- Målet med løpet var jo å gjennomføre og samle erfaring. Jeg fikk en fin 41.plass, noe jeg er fornøyd med da målet var å havne rundt 50.plass. I klassa mi var det 20 stk som brøyt, noe som bekrefter at det var tøffe og tunge forhold i sporet på enkelte etapper, sier Hedda Holtet. 

Femundløpet er ikke bare tøft for hundekjørerne, men også hundene kan få noen utfordringer underveis. 

- 6 av 8 hunder fullførte løpet, en måtte ut på Orkelbogen pga at han spiste for dårlig og en måtte ut på siste sjekkpunkt på Tolga pga skade i skuldra, sier hun. 

Holdt på i nesten 3 døgn

Femundløpet er 450 km, 50 km lengre enn de forrige løpene.

- Jeg holdt på i nesten 3 døgn. Den tøffeste etappen var i hvert fall Drevsjø - Søvollen (72 km), da det var mye på veg og snaufjell og bra stigning nesten hele vegen. Akkurat denne etappen føltes ut som om den aldri tok slutt! Det jeg kanskje ikke hadde regnet med var å kjøre de fleste etappene på natten, da jeg kun hadde siste etappen (Tolga - Røros) hvor hele gikk i dagslys. Det frister til gjentagelse selv om det var svært tungt, og man får nok en følelse av at man burde melde seg på når påmeldingen åpner til neste år. Resten av sesongen skal jeg bare kjøre noen småløp, så får vi se hva som blir etter det, sier en sliten med fornøyd hundekjører.  

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no