21. apr
Generell Artikkelboard 2019 mobil
SKOGBRANN: Fra tidligere brann (Foto: Arkiv MHBR).
 
Gjeninnføring av totalforbud mot bruk av åpen ild
Midt-Hedmark Brann- og Redningsvesen IKS (MHBR) gjeninnfører «totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark». - Forbudet gjelder også faste bål- og grillplasser og bruk av engangsgrill, skriver MHBR i en pressemelding.

Publisert: 02.jul.2018 14:17
Oppdatert: 02.jul.2018 14:18
 

Fint vær gjør at skogbrannfaren har økt, og er nå meget stor Østafjells igjen.

- En kombinasjon med høye temperaturer, til dels mye vind og lite nedbør i sikte, gjør at Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS (MHBR) og Åmot brann- og redningsvesen gjeninnfører totalforbudet mot bruk av alle typer ild i våre kommuner. Forbudet gjelder også faste bål- og grillplasser og bruk av engangsgrill, forteller Magne Kristiansen, stedfortredende brannsjef i MHBR. 

Bålforbud

Mellom 15.april til 15.september er det i hele landet forbud mot å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog eller annen utmark uten tillatelse fra kommunen.

- Tillatelser som eventuelt er gitt trekkes tilbake inntil videre. Forbudet gjelder alle kommuner som MHBR OG ÅMOT har ansvar for: Åsnes, Våler, Elverum, Trysil, Engerdal, Stor-Elvdal, Rendalen, Alvdal, Tynset, Tolga, Folldal og Åmot. Forbudet iverksettes med umiddelbar virkning og vurderes fortløpende. Oppheving av forbud vil bli annonsert via MHBR sin hjemmeside og på MHBR Facebook, samt Åmot kommunes hjemmesider, avslutter Kristiansen. 

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no