18. aug
Generell Artikkelboard 2019 mobil
GIR UNGE SJANSEN: Kompass Bygg gir flere unge sjansen i arbeidslivet. Foran fra venstre: Peder Frisendal Tronstad, Martin Jernberg Granheim og Sacha Koivonen. Bak fra venstre: Jørgen Helland og Helmuth Schumann (ansvarlig oppfølging byggeplass).
 
Gir flere ungdommer sjansen i arbeidslivet
Erik Holtet og Kompass Bygg på Flisa som er en forholdsvis nyoppstartet entreprenørbedrift, har nå 1 lærling i bedriften, 1 som er på arbeidstrening fra Klokkergården og 1 utplassert i samarbeid med byggfag på Solør Videregående. - Det er ikke «bare» billig arbeidskraft som mange tror, det er mye jobb med oppfølging av både den enkelte og i samarbeid med skoler og Klokkergården, sier daglig leder Erik Holtet.

Publisert: 12.feb.2019 00:06
Oppdatert: 12.feb.2019 00:06
 

Eleven fra Solør Videregående går over i en lærlingplass til høsten. 

- Vi har en ordinær lærling som startet 1. februar, en som er her på utplassering/arbeidstrening én dag i uka fra byggfag ved Solør Videregående og en som er her hver dag på arbeidstrening fra Klokkergården. Dette er en prosess med skolene, men samarbeidet med Klokkergården er helt nytt både for oss og Klokkergården. Dette er veldig spennende og det fungerer veldig bra så langt, forklarer Erik Holtet. 

Viktig å gi de unge sjansen

Det stilles klare krav til bedrifter som ønsker å ha lærlinger i sin bedrift. 

- Ja, Jørgen Helland hos oss er ansvarlig for lærlingene, han har mesterbrev og vi er godkjent som lærebedrift. Etterhvert blir det også slik at entreprenører som setter opp offentlige bygg, må ha en viss andel lærlinger i bedriften. Det er bra og vi synes det er viktig at vi gir de unge en sjanse. Vi tar gjerne flere lærlinger, men det skal følges opp og dokumenteres også, sier Holtet. 

Den nystartede bedriften har pr i dag 5 ansatte, men det er flere på vei inn og de søker flere folk. 

- Vi er 5 i dag, og med disse 3 i tillegg. Det kommer en til som starter 1. mars og vi søker etter flere folk. Vi har mye å regne på og har hatt bra ordretilgang så langt. Så langt har vi fått rehabilitering av hus, nye hus som skal settes opp, ei brannskadd hytte og noen tilbygg. Vi venter også på et par store offentlige anbud som straks kommer. Ordretilgangen så langt viser at det er rom for Kompass Bygg i markedet også, helt klart, sier daglig leder Erik Holtet.   

 

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no