27. mai
Generell Artikkelboard 2019 mobil
KONSERT: Sinikka Langeland hadde konsert i Gravberget kirke under årets Festspillene i Elverum (Begge foto: Venkah Gjermundsen).
 
Fullsatt Gravberget kirke under Festspillene
Sinikka Langeland holdt konsert i Gravberget kirke på søndag, som en del av Festspillene i Elverum. Kirken var fullsatt under konserten. - Det er noe eget med Gravberget, sier Langeland.

Publisert: 07.aug.2018 11:01
Oppdatert: 07.aug.2018 11:01
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FULLSATT KIRKE: Det var rundt 125 personer i Gravberget kirke på årets konsert under Festspillene i Elverum.

Søndag holdt Sinikka Langeland konsert i Gravberget kirke, som en del av Festspillene i Elverum sitt program.

- Det er jo stas å få være med på Festspillene, det henger veldig høyt! De har jo med fantastiske musikere hvert år, så det å komme tilbake hit er alltid litt ekstra. Det er også en stor mulighet til å ha med seg gode musikere, forteller Langeland. 

Hun har også vært med på Festspillene tidligere, men er usikker på hvor mange ganger. 

- Jeg har faktisk mistet tellinga, for jeg har vært med ganske mange ganger. Sist gang jeg var med dette ensemblet, var i 2006 fant vi ut. Jeg har også vært med i andre programmer og det er jo veldig moro, smiler Langeland. 

- har et eget forhold til gravberget

Det er alltid spesielt å spille i Gravberget kirke forteller Langeland. 

- Det er en opplevelse i seg selv å være «utenfor sivilisasjonen», selv for meg som bor på skogen. Du kommer hit og kjenner at du blir roligere og roligere, jo lengre inn i skogen du kommer. Gravberget har noe veldig eget ved seg. Jeg har et eget forhold til Gravberget også, for jeg har jobbet med å reetablere polsdansen - som faktisk ble filmet her i 1968. Jeg bruker også litt av den polsdans-rytmen i den nye musikken jeg komponerer. I år har faktisk Bjørn Sverre Haugen og Veslemøy Nordseth vunnet Kongepokalen på Landskampleiken for polsdansen fra Finnskogen, forteller Langeland. 

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no