15. des
Friske Fjes tom 18. des mobil
AKTUELT TEMA: Forestillingen «Gjør det» har et aktuelt tema for ungdom. På bilde Lise Kjersti Kjekshus, helsesykepleier i Åsnes.
 
Forestilling om ukultur blant ungdom
Forestillingen «Gjør det» tar for seg sexpress, utnytting av kropp og overgrep av ulik seksuell art. Lise Kjersti Kjekshus er helsesykepleier i Åsnes, og tror forestillingen 22. august vil interessere mange.

Publisert: 12.aug.2019 14.50
Oppdatert: 12.aug.2019 21.09
 

Kjekshus forteller at hun oppdaget forestillingen da hun leste i avisa. Hun tenkte at dette kunne være bra for elevene ved Åsnes ungdomskole å få oppleve.

- Det med tidlig sexdebut og sosialt press er ikke uvanlig blant ungdom i dag. Denne forestillingen tar for seg akkurat dette, sier Lise Kjersti Kjekshus.

Forestillingen «Gjør det» ble til etter at voksne fanget opp samtaletemaene mellom ungdom. Det var i Kongsvinger disse temaene ble fanget opp.  

- Målet med forestillingen er å treffe så mange som mulig, men naturlig nok er dette temaet mer aktuelt for noen enn andre. I dag så er det mer vanlig å snakke om disse temaene, og jeg tror det er viktig å iscenesette en slik situasjon, forteller Kjekshus. 

Stiller mange spørsmål, men få svar

Det er teaterteft som står bak forestillingen, og med seg har de Kathrine Kolgrov og Sten Bjørge Hansrud som skuespillere. Forestillingen er skrevet av Ingeborg Arvola.

- Da forestillingen er ferdig kommer det til å være noe som heter «på scenekanten»-seanse. Her vil regissør, skuespillere, helsesykepleier og miljøarbeider ha en dialog med publikum. Her skal de reflektere over det de har sett, for forestillingen stiller mage spørsmål, men har få svar. Svarene ligger hos publikum, sier Kjekshus. 

Forestillingen er 22. august på Åsnes ungdomskole, og det er 9. og 10. trinn som får se forestillingen på dagen. På kvelden holdes det en åpen og gratis forestilling forbeholdt foresatte. Kjekshus forteller at dette tilbudet hadde ikke vært der om ikke søstrene Mobakk ga henne støtte for forestillingen.  

- Det er åpent for alle på kvelden, men vi oppfordrer foresatte å komme. Det er første mann til mølla, og det er maks 80 plasser, forteller Kjekshus. 

TK tom 15. des mobil
Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no