15. des
IT Care tom 17. des mobil
ÅRETS ARRANGEMENT: Roy Øwre i Solør MC Klubb håper mange publikummere kommer til Vålerbanen fra 23. til 25. august. Da arrangerer klubben nemlig nordisk mesterskap på Vålerbanen.
 
Forbereder stor helg med høy fart på Vålerbanen
Roy Øwre og resten av gjengen i Solør MC Klubb er for lengst i gang med forberedelsene til årets nordiske mesterskap i roadracing på Vålerbanen fra 23. til 25. august. Hit kommer eliten for å kjøre, og flere «råkjørere» fra Finland har allerede meldt sin ankomst.

Publisert: 06.aug.2019 11.43
Oppdatert: 06.aug.2019 12.03
 

I godt over 230 kilometer i timen kommer motorsyklene til å passere på rettstrekkene på Vålerbanen helga 23. til 25. august. Solør MC Klubb er i rute til årets happening, har leid Vålerbanen og invitert eliten til å komme.

- Nå er vi godt i rute til årets store arrangement på Vålerbanen for Solør MC Klubb. Vi bruker å ha vårløp også, men slik er det ikke i år. Dermed er dette årets happening, sier Roy Øwre.

Flere klasser

Nordisk mesterskap arrangeres i tre klasser, norsk mesterskap i to klasser. I tillegg er det to juniorklasser og to breddeklasser.

- Her må vi oppfordre folk til å komme å se noe helt spektakulært. Det kommer trolig en del finske førere som kjører ute i Europa. Skal de se noe ekstraordinært må du sitte på tribuna her denne helga, sier Øwre.

Han forteller at bilfolk på Vålerbanen lar seg imponere over hvor fort det går an å kjøre på to hjul på bana. De beste er virkelig gode. Ulykker har det ikke vært mange av.

- Sønnen min sier at har du ikke kjørt av før har du ikke kjørt fort nok. Klart det blir noen uhell, men så langt har vi vært skånet for de alvorlige skadene. Noen detter av syklene, men etter noen dager er de ofte tilbake igjen. En lærer seg å håndtere fallsituasjoner, sier Øwre.

Gode førere i klubben

Solør MC Klubb har mange førere som ligger godt an sammenlagt så langt, men de bor ikke i Solør.

- Klubben har rundt 800 medlemmer, og de kommer fra mange kanter av landet. I superstockklassen innehar klubbmedlemmer 1.-, 2.- og 3.-plassene sammenlagt før denne helga, og vi har store forhåpninger til kjøringa, sier Øwre.

Hvorfor ingen i Solør hevder seg synes han det er vanskelig å svare på.

- Men de som kjører for klubben kaller Vålerbanen for hjemmebane, selv om de ikke er fra Solør, smiler Øwre.

Klubben stiller med 50 til 70 dugnadsfolk denne helga, og Classic Racingklubb bidrar med mange frivillige for å få kabalen til å gå opp. Publikumstallet har gått noe ned de siste årene, men denne gangen tror Roy at datoen for arrangementet er bedre enn tidligere. Rundt 1.000 besøkende er et mål.

- Inngangsbilletten er rimelig, og fra tribunen ser du nesten hele bana. Det er ikke snakk om noen få sekunder når syklene kjører forbi, her har du oversikt. I tillegg har vi med oss gode og profesjonelle speakere som setter en flott ramme på arrangementet, sier Øwre.

TK tom 15. des mobil
Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no