15. des
Julebord 2019 mobil
TRADISJONELLE GÅRDSDYR: På Vesterhaugen gård er det tradisjonelle gårdsdyr som kuer, sauer, griser og høner. Her ser vi Helen Davey
 
Et gratis tilbud for alle i Solør
I år er det 13 år siden første gang det ble arrangert Gardtassing i Solør, noen steder har vært med siden start og andre blitt med på veien. I år er Gardtassing fra 3.- og 4. august.

Publisert: 02.aug.2019 13.15
Oppdatert: 02.aug.2019 13.16
 
FINE DYR: Davey forteller at hun syntes det er viktig å vise dyrene på en god, men naturlig måte.
KUNST LAGET MED MOTORSAG: Naboen til Vesterhaugen gård driver med treskjæring, og vil lage kunst under Gardtassingen.

På Vesterhaugen gård vil du få oppleve økologisk småbruk med kuer, griser og høner. Helen Davey forteller at gården destillerer og lager rømme og pultost fra bunn av. Vesterhaugen gård holder til på Gunnarsrudsvegen 100 i Våler.

- Her har du tradisjonelle gårdsdyr, som kuer, griser og høner. Vi vil også denne helga ha musikk og aktiviteter for store og små. Vi håper mange vil komme innom å se på hva som foregår rundt om på gårdene i Solør, sier Davey. 

I år er det 5 steder som er med, og alle har noe unikt ved seg. De stedene som er med er Syvesætre gard, Våler Torvdriftsmuseum, Vesterhaugen gård, Bugarden og Braskerudsætra. 

- Ett av stedene som har vært med fra start har tatt en pause i år og det er Bryggerhuset på Østvang. Men det finnes fortsatt mange ulike opplevelser å få med seg på de 5 andre stedene, sier Davey.

noe for både stor og små

Denne helga er den eneste muligheten for å kunne komme innom Våler Torvdriftsmuseum uten en avtale. Her får du oppleve alt fra gammel til moderne torvdrift. Museet har omvisning i sine lokaler fra klokka 12.00, og her får du se brensel, strømiddel, isolasjon, jordforbedring, plantedyrkning og torvtak. Torvdriftsmuseet holder til i Svenskevegen 370 i Våler. 

- I fjor var det flere barnefamilier som var innom på lørdagen, som også kom innom på søndagen fordi barna hadde kost seg så mye. Vi passer også på å spørre om de har vært innom de andre stedene også, sier Davey. 

Bugarden tilbyr 13 forskjellige dyrearter som blant annet, geiter, minigriser, påfugler og skilpadder. Det blir også mulighet for å prøve Farmen-aktiviteter som øksekast, pil og bue og lasso. Bugarden holder til i Gamle Knappumsveg 91 på Flisa.

- På Syversætre gard blir det muligheter for å gå rundt og ta seg en kaffe eller to, se på dyrene og nyte en dag på gården. Vi har vært med siden start, og vi ser at det er mange som trives. Samtidig som Gardtassingen har Wenche Kvesetberg Jansson utstilling på gården. Vi holder til i Gamle Knappumsveg 26 på Flisa, sier Karen Syversætre.

Den siste gården er Braskerudsætre, og de tilbyr god gammeldags sæteropplevelse. Her kan du komme og nyte en rolig stemningsdag med dyr på vollen og sætermat på bordet. Braskerudsætra holder til på Braskereidfoss. Alle stedene har åpent fra klokka 11 til klokka 17.00 lørdag og søndag førstkommende.

TK tom 15. des mobil
Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no