6. des
Kiwi Våler artikkel - tom 9. des
ER I RUTE: Barna i Finnskogen Barnehage er godt i rute med produksjonen til årets julemarked. Fra venstre Adrian Sagerud, Marius Tala og Vilde Skustad.
 
Barna lager julemarked på Finnskogen
Onsdag 4. desember blir det julemarked på Kilskula, og barna i Finnskogen Barnehage har forberedt julemarkedet i lange tider allerede. - Barna har stått på og laget masse flott julepynt, sier Dan-Kenneth Haugen, som er styrer og pedagogisk leder.

Publisert: 26.nov.2019 18.29
Oppdatert: 26.nov.2019 18.30
 

Julemarkedet på Kilskula som Finnskogen Barnehage sto bak i fjor ble en suksess, og derfor vil både de ansatte og barna arrangere nytt julemarked i år. Onsdag 4. desember inviterer de foreldre, foresatte og alle som vil komme på marked.

- I tillegg til familie og venner til barna i barnehagen er i år som i fjor alle som føler en tilhørighet til grenda velkomne på julemarkedet, sier Dan-Kenneth Haugen, som er styrer og pedagogisk leder i barnehagen.

Han forteller at barna har stått på, og laget masse flott julepynt som de både vil vise frem og selge.

- Arrangementet i fjor var veldig vellykket, og barna hadde lyst til å arrangere julemarked i år også. I tillegg til julepynt vil det bli salg av kaffe og kaker, samt loddsalg. Det vil også bli servert gratis risengrynsgrøt til alle barna som måtte komme, sier Haugen.

Åpent et par timer

Dørene åpner klokka 16.30, og markedet varer frem til klokka 18.30. I fjor var det mange som tok turen, og en kunne virkelig se julestemningen bre seg over de besøkende.

- Noe av julepynten er selvfølgelig øremerket for bestemte foreldre, men det aller meste av det er det fritt fram å kjøpe. Pengene går til barnehagen og fornyelse av utelekene. Dette er fin mulighet til å lære barna om penger og hvordan man må jobbe for noe man ønsker seg, sier Haugen.

Selv om dette er er julemarked er det absolutt ikke noe kjøpspress av noe slag. 

- Vi håper at så mange som mulig har lyst til å ta turen om så kun får ta en prat og en kaffekopp med kjente og ukjente. Julen handler jo om fellesskap og hvis barnehagen kan være med å bidra på en eller annen måte er det ingen ting som er bedre enn det, sier Haugen.

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no