25. jun
Generell Artikkelboard 2019 mobil
GÅR SOLO: Anders Trongaard er aktuell med sine første sololåt på strømmetjenestene. «Bestefar» handler om Anders' egen bestefar som døde for rundt ett år siden. (Foto: Privat).
 
Anders aktuell med første sololåt på strømmetjenestene
Mange kjenner Anders Trongaard fra bandet Solør og flere andre musikkprosjekter. Nå går han solo på strømmetjenestene for første gang, og første låt ut er en hyllest til bestefaren. Låta «Bestefar» ble spilt i begravelsen for omlag ett år siden, og er første av flere låter som Trongaard har på gang.

Publisert: 20.mar.2019 10:34
Oppdatert: 20.mar.2019 10:34
 

Anders Trongaard hadde et helt spesielt forhold til bestefaren som døde for omlag ett år siden. Han husker godt da bestefaren fant frem gitaren og spilte for han, og nå er det Anders som slår på strengene på den rundt 60 år gamle gitaren.

- For noen år siden fikk jeg låne gitaren til bestefar. Den han spilte på da han var ung, og helt frem til han mista hørselen. Nedstøvet og illeluktende i et hjørne. Jeg vaska den, skifta strenger, og det ble et helt spesielt forhold til bestefars 60 år gamle gitar, sier Anders Trongaard.

Ble spilt i begravelsen

Den gang lagde han en melodi på gitaren som han senere lagde tekst til. Låta heter «Bestefar», og Anders spilte låta i begravelsen til bestefaren sin. Nå er den tilgjengelig på Spotify og andre strømmetjenester, og dette er Anders sin første sololåt.

Mange kjenner Anders Trongaard for sin rapping, og da gjerne gjennom bandet Solør som la opp for en del år siden. Trongaard liker å rappe, men innrømmer at han sjangermessig trives bedre med en kassegitar.

- Rap har jeg alltid drevet med, og noen synes det er artig. Gjennom rappen har jeg blitt involvert i mange ulike prosjekter. Men det er mye mer jordnært med en kassegitar, og låtene jeg har laget nå er mer meg, sier Trongaard.

- Ikke fiksjon

Trongaard er spent på responsen fra folk, og så langt har han fått gode tilbakemeldinger. Særlig fra venner og familie som kjenner til bestefaren som han synger om.

- Det er rørende for de som har vært der og sett. De vet at dette ikke er fiksjon, sier Trongaard.

Flere soloprosjekter er på gang, og Trongaard har vært i studio og spilt inn et knippe med låter.

- Planen er at de kommer om ikke alt for lenge. Planen var å slippe «Bestefar» nå for å se hva folk mener om de. Men uansett hva dem mener kommer det mer, smiler Trongaard.

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no