13. nov
EHH konk 2019 mobil
TETTERE: Solør Næringshage ved daglig leder Anette Strand Sletmoen har nå nye eiere; Åsnes kommune. Her sammen med kommunedirektør Stein Halvorsen og spesialrådgiver Nils Lindeberg.
 
Solør Næringshage får ny eier: Styrker satsinga og samarbeidet
Åsnes kommune er nå eier av den lokale næringshagen.

Publisert: 04.nov.2019 14:37
Oppdatert: 04.nov.2019 15:35
 

I vår foreslo Solør Næringshage at eierne skulle selge alle aksjene sine til kommunen. De hadde i lengre tid jobbet med å se på det lokale nærings- og utviklingsapparatet. Solør Næringshage har nemlig slitt økonomisk etter at SIVA gjorde et stort innhogg i kapitalen ved å fjerne midlene og Våler kommune valgte å trekke seg ut.

Nå er alt det formelle på plass, og Åsnes kommune er nå ny eier. Daglig leder Anette Strand Sletmoen er glad for å endelig ha fått på plass den nye organiseringa.

– Dette betyr svært mye for oss. Dette er riktig satsing og riktig vei å gå inn i framtida. Solør er et fantastisk sted - vi har så mange flinke folk og så mange ressurser, så dette gleder jeg meg skikkelig til!

FLERE NYETABLERINGER OG VIDERE UTVIKLING

Åsnes kommune hadde noen av aksjene i den lokale næringshagen fra før, men har nå kjøpt alle de nærmere 560 aksjene. Det gir Solør Næringshage en egenkapital på 100.000 kroner.

Næringshagen har allerede startet flyttinga, og er snart klare på ny kontorplass i Åsnes rådhus. I prinsippet vil næringshagen fungere slik som før, men nå er altså kreftene samlet på ett sted. Dette betyr at de kan samarbeide tettere og bedre, tror Strand Sletmoen.

– Nå skal det bli enda større samskaping mellom oss som jobber med næringsutvikling i kommunen og at vi kan få til et enda bedre samarbeid i Solør og regionen. Samarbeid er viktig! Skal vi få ordentlig slagkraft i regionen, så er vi nødt til å dra i samme retning.

Kommunedirektør, Stein Halvorsen er enig.

– Vi ønsker å jobbe mer helhetlig i utviklingsarbeidet vårt. Gjennom å beholde dette som en næringshage og et aksjeselskap, så får vi tilgang på et virkemiddelapparat som er viktig inn i framtida og satsinga videre. Viktige deler av den kommunale virksomheten samla under ett tak; Næring, landbruk, samfunnsutvikling og Landsbyen Flisa. Vi håper dette kan gi flere nyetableringer og mer utvikling.

Strand Sletmoen gleder seg stort. Hun har jobbet i lokalene i Negardssvingen på Flisa de tre siste åra.

– Jeg har fått en veldig fin velkomst i kommunen. Selv om jeg har ny kontorplass, er terskelen like lav for å komme innom. Har du spørsmål eller ønsker hjelp til å utvikle bedriften din eller ønsker å starte for deg selv, så er du hjertelig velkommen!

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no