6. des
FMS mobil tom 10. des
 
8 av 10 stikker av
Black Friday er en av årets store bulkedager.

Publisert: 29.nov.2019 08.49
Oppdatert: 29.nov.2019 10.46
 

I fjor registrerte forsikringsbransjen 1.531 bilskader på Black Friday, som er en av årets store bulkedager. Hele 8 av 10 som har funnet bilen sin bulket av andre har opplevd at synderen har stukket av, viser en fersk spørreundersøkelse.

Dette er et stort problem som vi kjenner igjen fra våre egne skadesaker, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

– Det er utrolig kjipt å finne bilen sin bulkeskadet av andre, men det svir ekstra når den skyldige bare har kjørt videre uten engang å legge igjen en lapp på frontruten med beklagelse eller mobilnummer. Er du i tillegg uten full kasko risikerer du å måtte dekke skaden selv til tross for at du er uten skyld, sier han i en pressemelding.

Skader for over én milliard

For hele fjoråret var det over 130.000 ryggeulykker og påkjørsler av parkerte biler, til en samlet kostnad av 1.37 milliarder kroner, viser tall fra Tryg Forsikring og Finans Norge.

Det betyr i gjennomsnitt over 350 slike tilfeller hver dag, til en snittkostnad på over 10.000 kroner.

– Mange er kanskje ikke klar over at de har kommet borti og bulket en annens bil, eller de tenker at sammenstøtet var så lite at det ikke kan ha blitt synlige skader. Men det skal ikke mye riper i lakken til før en utbedring av bulkeskade blir dyrt. Vi har daglige eksempler på at det fort koster titalls tusen kroner å utbedre eller skifte en bilskjerm, ikke minst hvis den er utstyrt med elektronisk sensor eller kamera, sier han.

30 prosent mer på Black Friday

Det blir trolig snø og glatte veier flere steder på Østlandet i dag. I tillegg er det meldt lokalt mye snø fra Trøndelag og nordover, noe som betyr økt risiko for svært mange trafikkulykker.

– Glatte vinterveier kombinert med stress i bilkø er en klassisk oppskrift på bulkeskader. Det pleier være over 30 prosent mer bilskader Black Friday enn en gjennomsnittsdag. Spesielt én gruppe pleier være for hard på gassen denne dagen: Mannlige sjåfører i alderen 35 til 50 år. I fjor var hele 8 av 10 sjåfører som krasjet i en parkert bil menn, sier Brandeggen som oppfordrer folk til å ta det med ro i trafikken, og helst la kvinnen overta rattet.

Julefestival MidtbannerartikkelsideMobil
Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no