21. apr
Topp april 2019 mobil
LIKTE SEG I SOLØR: NATO-øvelsen Trident Juncture er over, og omkring 2.500 soldater har bodd på Haslemoen under øvelsen. Kaptein Rasmus Sandvej (til høyre) mener Haslemoen fortsatt egner seg som militærleir, om norske myndigheter skulle ønske det.
 
- Haslemoen er fortsatt godt egnet som militærleir
De omlag 2.500 soldatene som har hatt tilhold på Haslemoen under NATO-øvelsen Trident Juncture mener at den holder mål. - Min personlige mening er at Haslemoen kan brukes som militærleir om det norske forsvaret ønsker det, sier Kaptein Rasmus Sandvej i det danske forsvaret.

Publisert: 07.nov.2018 14:56
Oppdatert: 07.nov.2018 14:59
 

NATO-øvelsen Trident Juncture er over onsdag. Nå gjenstår «bare» transport av materiell og nedpakking for soldatene som har øvet i Norge.

Gamle Haslemoen militærleir har huset omlag 2.500 britiske, danske og polske soldater under øvelsen. Én av de danske soldatene er Kaptein Rasmus Sandvej. Han gir ros til den gamle militærleiren på Haslemoen.

- Her på Haslemoen har vi hatt gode lokaler som folk har bodd i, og standarden har vært meget høy. Alle soldatene har vært glade for å kunne bruke den nedlagte militærleiren under øvelsen, sier Sandvej.

Haslemoen har fungert som et logistikkmessig knutepunkt for å flytte materiell lenger nord i fylket. Soldatene har i tillegg trent og øvet på kjøring under norske forhold i dette området.

- Selve leieren er i fin stand, og selvsagt vil det kreve litt vedlikehold om den noen gang skulle bli tatt i bruk igjen. Min personlige mening er at Haslemoen kan brukes, og at dersom det norske forsvaret ønsker å ta Haslemoen militær leir i bruk igjen ligger alt til rette for det, sier Sandvej.

Dette er Trident Juncture

Trident Juncture 18, forkortet TRJE18, er en NATO-ledet militærøvelse som arrangeres i Norge i oktober og november 2018.

Det er den største NATO-øvelsen i Norge siden den kalde krigens opphør, og NATO oppgir at øvelsen samler rundt 50.000 deltakere, 250 luftfartøyer, 65 skip og 10.000 landkjøretøyer fra 31 nasjoner.

Ifølge NATO vil Trident Juncture 2018 teste alliansens evne til å trene og operere sammen, også i dets nordlige områder.

Blant annet skal øvelsen teste alliansens Very High Readiness Joint Task Force (VJTF). Øvelsen skal også teste alliansens personell og utstyr i kaldt vær og kuperte landområder som i Norge.

Telefon: 46 900 800 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Bjørn-Martin Brandett », 97760082
iSolør bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no